Hello people, last night I have been inspired to taste the Furore bianco from a pioneer female's winemaker, Marisa Cuomo who made it in Amalfi Coast on the Sea side of Naples. This wine is made from 2 local grapes biancolella falanghina and the wine has a soft nose of white fruits, pear apple melon and a sharpy minerality almost "salty" that I decided to serve on a scallops and lemon risotto marinated with herbs/ lemon and the matching wasn't perfect but very successful. Highly recommended as well the "Fior d'uva"white from Fiano grapes!
Oggi vi parlo di questo bianco prodotto nella Costiera Amalfitana da Marisa Cuomo una pioniera dei bianchi minerali campani; il vino in questione è un biancolella e falanghina dal naso docile di frutta bianca,mela pera melone ma da una mineralità impressionante, quasi tendente al "salato" volgarmente parlando. Bevuto.su un risotto al limone con capesante marinate al limone ed erbe era una goduria. Il suo fior d'uva è un Fiano di razza, da provare anche quello
Cheers!
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